Köpvillkor & Allmänna villkor

Orderbekräftelse

En orderbekräftelse skickas alltid från Törnholding via e-post till dig som kund, där finner du ditt ordernummer samt all övrig information du behöver.

Om du inte fått något bekräftelsemail så kolla din skräppost.

Bolagsinformation

Tornholding.se är en webbplats som upprätthålls av Törnholding AB och webbplatsens plattform drivs av detta bolag. Organisationsnummer 556471-0621 med adressen Gamla Hamnvägen 73136 Köping.

Leverans & frakt

Tornholding.se erbjuder två alternativ till våra kunder på alla våra produkter, hämta själv på vårt lager i Köping eller leverans till vald adress. Hämta själv kostar inget. Men frakt till vald plats tillkommer en frakt. Den frakten skickas på en separat faktura. Om ni har fler frågor kring frakter är ni välkomna att kontakta oss.

Leverans

Leveranstid för produkterna är 1-5 arbetsdagar inrikes. På sommaren och juletid kan leveranstiderna vara något längre. Om vi skickar ett litet paket och det ej hämtas ut tar vi ut en kostnad på 350 kr. Det innebär alltså att beställd vara måste hämtas ut innan den kan returneras till oss. Vid skador på kartongen vid leveransen anmäl detta omgående till ditt utlämningsställe när du hämtar ut ditt paket.

Frakt

Mindre produkter så som skruvar och fästen som finns på lager, levereras via postombud normalt inom 1-5 arbetsdagar i Sverige. För denna typ av leveranser samarbetar vi med Posten och DHL. Tornholding.se försöker alltid se till att du ska få dina produkter så snabbt som möjligt.

Vid hemleveranser ansvarar du som kund för att finnas tillgänglig på den angivna adressen för mottagande av gods vid tidpunkten som överenskommits med speditören. Om du uteblir vid denna adress och tidpunkt äger Tornholding.se rätten att ta ut en avgift på 500 kronor för varje ny utkörning av godset.

Viktigt: Kontrollera alltid dina varor vid leverans, innan du kvitterar ut dem, så att de är hela och att det inte finns några synliga skador på emballaget. Vid eventuella skador/defekter så meddela genast detta till fraktbolaget och även direkt till oss på 

Vid eventuell försening av leverans så kontaktar vi även alltid dig som kund vid förseningar.

Större produkter levereras normalt sett med Bring Express/DHL i hela Sverige. När produkten/produkterna har anlänt till Bring Express får du en avisering per telefon om leveransdag och leveranstid. Bring Express aviserar även ca 30 minuter innan leverans för att säkerställa att du är hemma. DHL skickar istället en sms-avisering till kunden. Leveransen sker på vardagar, normalt mellan kl. 09.00 och 21.00. Observera att det är fraktbolaget som föreslår tid för leverans och att tidsförslaget kommer att bestå av ett intervall om 3 timmar (exempelvis kl. 18.00–21.00).

Mindre produkter levereras med hjälp av Posten/Schenker till ditt närmaste postombud. När din beställning är genomförd får du ett SMS med information om hur paketet skickas samt hur lång tid det kommer ta innan paketet når fram till ditt närmaste ombud. När paketet anlänt till ombudet skickas ytterligare ett SMS ut om att ditt paket finns på plats för avhämtning. SMS:et inkluderar referensnummer samt anvisning om var paketet finns att hämta. Har du inte angivit ett mobilnummer får du istället avisering via brev med samma information.

Kom ihåg att du som kund alltid skall kunna visa legitimation vid utlämning/leveransen av produkterna.

Betalningsvillkor

Som ny kund skickar vi förskottsfaktura. Därefter skickar vi en vanlig 30-dagars faktura. 

Beställning

Beställningar från Internetbutiken, plattformen eller orderavdelningen är att se som ett för Köparen bindande anbud.

Köparen ansvarar gentemot Aprilice för alla köp och beställningar gjorda från Användarprofiler som är knutna till Köparen, oavsett vilken person som varit inloggad på Användarprofilen. Har en Användare som tidigare haft behörighet att göra inköp via Internetbutiken inte längre sådan behörighet åligger det Köparen att omedelbart tillse att dennes Användarprofil tas bort.

Villkorsändringar

Törnholding förbehåller sig rätten att när som helst ändra dessa villkor och all annan information på webbplatsen, inklusive men inte begränsat till, priser och produkterbjudanden, utan föregående avisering.

Äganderättsförbehåll

Produkten förblir säljarens egendom till dess den blivit fullt betald. Köparen får inte sälja varan vidare tills dess att samtliga betalningar är till fullo reglerade.

Garanti

Garantin för varje produkt framgår tydligt för varje enskild produkt.

Din orderbekräftelse gäller även som garantibevis så kom ihåg att spara den. Förvara dokumentet väl eftersom dokumentet krävs om du behöver utnyttja garantirätten.

Om du vill få mer information eller har någon annan fråga kontakta vår kundtjänst via info@tornholding.se